Tungt för Färjestad – HV 71 bröt fina vinstsviten

Färjestad har haft en stark period i SHL och inför matchen borta mot HV 71 hade laget tagit sex raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Husqvarna Garden slutade 6-3 (3-0, 1-1, 2-2). Förlusten var den första i serien för Färjestad.

HV 71 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Henrik Borgström, Hugo Pettersson och Tanner Kero. HV 71 ökade ledningen till 4-0 genom Jamiro Reber efter 10.05 i andra perioden.

Färjestad reducerade dock till 4-1 genom Magnus Nygren efter 14.55 av perioden. HV 71 startade tredje perioden bäst. Laget gick från 4-1 till 5-1. Men Färjestad svarade och gjorde 5-2.

Därefter var det dock HV 71 som avgjorde. Laget gjorde 6-2 med tio minuter kvar att spela genom Mattias Tedenby på pass av Isac Brännström och Jamiro Reber. Färjestad hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-3.

Henrik Borgström gjorde ett mål för HV 71 och spelade dessutom fram till två mål.

HV 71 har två segrar och tre förluster och 13–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har fyra vinster och en förlust och 21–14 i målskillnad.

HV 71 ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Färjestad fortfarande leder serien, ett poäng före Skellefteå. Noteras kan att Färjestad sedan den 25 september har avancerat sex placeringar i tabellen.

I nästa match, torsdag 10 oktober 19.00, har HV 71 Malmö borta i Malmö Arena, medan Färjestad spelar hemma mot Frölunda.