Stjärnan klev fram – vände på matchen för Örebro

Det svängde i matchen i SHL mellan Örebro Hockey och HV 71 i Behrn Arena. Bortalaget HV 71 hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Örebro Hockey vände matchen och vann till slut med 5-3.

Patrik Karlkvist blev hjälte för Örebro. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Den första perioden slutade 0–0. HV 71 var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Örebro Hockey vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3 i tredje perioden. Berglunds 5-3-mål kom med 01.03 kvar av matchen.

Örebro Hockey har två segrar och tre förluster och 14–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har en vinst och fyra förluster och 8–13 i målskillnad.

Det här betyder att Örebro Hockey ligger på fjärde plats i tabellen, och HV 71 är på 14:e och sista plats.

Lördag 5 oktober spelar Örebro Hockey borta mot Leksand 18.00 och HV 71 mot Färjestad hemma 15.15 i Husqvarna Garden.

TV: Henrik Löwdahl om tuffa starten i Örebro