Södertälje imponerar – vinner igen

SSK vann borta mot Västerås i Hockeyallsvenskan. Matchen på fredagen slutade 1-4 (0-1, 0-2, 1-1) och Södertälje har nu tre raka segrar.

Södertälje fick jubla återigen i HockeyAllsvenskan. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Segern var SSK:s femte på de senaste sex matcherna.

SSK tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Nolan Stevens assisterad av Daniel Norbe och Egor Polin. I andra perioden var SSK starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av William Wiå och Egor Polin. SSK ökade ledningen till 0-4 genom Carter Souch efter 14.49 i tredje perioden.

Erik Flood reducerade förvisso, men närmare än 1-4 kom inte Västerås. SSK tog därmed en säker seger.

SSK:s Nolan Stevens stod för tre poäng, varav ett mål.

SSK:s nya tabellposition är andra plats, medan Västerås är på nionde plats.

På onsdag 9 oktober 19.00 spelar Västerås borta mot Almtuna, och SSK hemma mot Djurgården.

TV: Robin Figren om Dick Axelssons comeback