Brynäs föll efter straffar – mot Färjestad

Färjestad vann en riktigt jämn match mot Brynäs i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Oskar Steen blev hjälte i straffläggningen.

Därmed har Färjestad vunnit fem matcher i rad i SHL.

Den första perioden slutade mållös. Efter 15.10 i andra perioden gjorde Färjestad 1-0 genom Marcus Westfält.

Brynäs gjorde 1-1 genom Anton Rödin med 1.49 kvar att spela av perioden. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I straffläggningen var det Färjestad som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Oskar Steen för.

Det här var Färjestads andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brynäs andra uddamålsförlust.

Färjestad har nu 13 poäng efter fem spelade matcher, medan Brynäs har sju poäng efter fyra matcher.

I nästa match möter Färjestad Linköping borta och Brynäs möter Rögle hemma. Båda matcherna spelas torsdag 3 oktober 19.00.