Stark seger för SSK i toppmatchen mot Oskarshamn

Det var två topplag som möttes i Hockeyallsvenskan på fredagen. Och det slutade med seger för hemmalaget SSK, som besegrade Oskarshamn med 10-3 (5-1, 3-2, 2-0).

Segern var SSK:s åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Oskarshamn hade inför matchen sju matcher i rad utan förlust.

SSK tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.46 genom Egor Polin, och gick upp till 3-0 innan Oskarshamn svarade.

Innan perioden var över hade SSK ryckt åt sig ledningen med 5-1. SSK hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.56 genom Viktor Liljegren, och gick upp till 7-1 innan Oskarshamn kom tillbaka och reducerade till 7-3.

Innan perioden var över hade SSK ryckt åt sig ledningen med 8-3. SSK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-3. Målen i sista perioden gjordes av Sebastian Dyk och Hampus Harlestam.

Nicolai Meyer gjorde ett mål för SSK och spelade dessutom fram till fyra mål, Egor Polin stod för tre mål och ett assist, Sebastian Dyk gjorde ett mål och två målgivande passningar och Viktor Liljegren gjorde två mål och ett målgivande pass.

På onsdag 30 oktober 19.00 spelar SSK hemma mot Mora, och Oskarshamn borta mot AIK.