Stark seger för Huddinge i toppmatchen mot Nacka

Det var två topplag som möttes i J20 Region öst herr på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Huddinge, som besegrade Nacka med 7-5 (3-0, 1-3, 3-2).

Segern var Huddinges sjätte på de senaste sju matcherna.

Huddinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Rasmus Dahlqvist och ett mål av Axel Ekberg. I andra perioden var det i stället Nacka som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Efter 10.47 i tredje perioden gjorde Huddinge 3-5 genom Axel Klingvall.

Nacka reducerade dock till 4-5 genom Sam Lindhagen Mellbin efter 13.18 av matchen.

Huddinge gjorde 4-6, på nytt genom Axel Klingvall efter 14.46 och tog ett rejält grepp om matchen.

Nacka reducerade dock till 5-6 genom Maximilian Lulek när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Huddinge kunde dock avgöra till 5-7 med elva sekunder kvar av matchen genom Rasmus Dahlqvist.

Huddinges Axel Diberius hade fyra assists och Rasmus Dahlqvist gjorde tre mål. Sam Lindhagen Mellbin stod för tre poäng, varav två mål för Nacka.

Båda lagen har nu fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, Nacka med 20–9 och Huddinge med 24–15 i målskillnad.

I nästa match, måndag 28 oktober 19.40, har Nacka Tyresö Hanviken Hockey borta i Tyresö Ishall, medan Huddinge spelar hemma mot Nyköping.