Segersviten sprack för Djurgården mot Mora

Djurgården hade sju raka segrar inför hemmamatchen i J20 Nationell norra herr mot Mora. Då kom första förlusten sedan den 25 september. Matchen på fredagen i Stora Mossen slutade 5-6 (0-2, 0-3, 5-0, 0-1) efter förlängning.

Moras tränare Erik Johansson tyckte så här om matchen:

– Well it’s bitter sweet. We started the 3rd period 5-0 and won in over time. Of course we take 2 pts against DIF any day of the week but obviously stings. Have to learn from our meltdown -have to play 60 min – can’t cheat on our game without the puck in Dzone But we can’t dwell on it, we meet these guys in 15hrs ago so it’s just to prepare for that.

Mai Crnkic slog till efter bara 22 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Matchen var länge mållös. Mora ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 33 sekunder i slutet av perioden av Anton Olsson och Marton Nemes. Bortalaget var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-5.

I tredje perioden var det i stället Djurgården som hade greppet. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 22 sekunder innan Mora avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Mai Crnkic, på pass av Anton Olsson.

Mai Crnkic gjorde två mål för Mora och spelade dessutom fram till ett mål. Wilson Björck och Theo Stockselius gjorde ett mål och två assist var för Djurgården.

Det här var Djurgårdens andra uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Djurgården ligger kvar på andra plats i tabellen, och Mora på femte plats.

Lagen möts igen i nästa match, på Hovet lördag 26 oktober 13.00.