Seger på straffar för SSK J20 hemma mot Örebro Hockey J20

SSK J20 vann till slut en jämn match mot Örebro Hockey J20 i J20 Nationell södra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där SSK J20 var starkare och vann med 6-5 (0-1, 2-2, 3-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Lukas Klecka för.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren:

– Svängig match med mycket målchanser åt båda håll.

Örebro Hockey J20 tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Niklas Aaram Olsen framspelad av Dante Josefsson-Westling och Olle Johansson. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-3.

I tredje perioden var det i stället SSK J20 som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I straffläggningen var det SSK J20 som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Lukas Klecka för.

Dante Josefsson-Westling gjorde ett mål för Örebro Hockey J20 och spelade dessutom fram till två mål. Lukas Klecka gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för SSK J20 och Adam Hesselvall stod för tre poäng, varav två mål.

SSK J20 har två segrar och tre förluster och 18–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey J20 har fyra vinster och en förlust och 28–15 i målskillnad. Det här var SSK J20:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockey J20:s fjärde uddamålsförlust.

Nästa motstånd för SSK J20 är Färjestad. Örebro Hockey J20 tar sig an VIK Hockey J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 27 oktober 12.00.