Seger på straffar för Brynäs borta mot Skellefteå

Brynäs vann till slut en jämn match mot Skellefteå i SDHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Brynäs var starkare och vann med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Jenniina Nylund blev hjälte i straffläggningen.

Brynäs tog ledningen efter 17.59, genom Hanna Thuvik assisterad av Tilde Sundnäs Grillfors och Jenniina Nylund. Efter 14.19 i andra perioden slog Marah Wagner till, framspelad av Aino Karppinen och Mikayla Lantto och kvitterade för Skellefteå. Brynäs tog ledningen på nytt genom Jenniina Nylund efter 8.15 i tredje perioden.

Skellefteå kvitterade till 2-2 genom Ida Kuoppala med 3.15 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Brynäs som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Jenniina Nylund för.

Brynäs Jenniina Nylund stod för tre poäng, varav två mål.

Skellefteå har en vinst och fyra förluster och 6–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har två vinster och tre förluster och 10–13 i målskillnad. Det här var Brynäs andra uddamålsseger.

Nästa motstånd för Brynäs är Luleå. Lagen möts söndag 6 oktober 12.00 i Coop Norrbotten Arena.