Östersund utklassade Kovland – vann med 11-1

Östersund övertygade när laget vann på bortaplan mot Kovland i J20 Region norr B herr med hela 11-1 (4-0, 4-1, 3-0).

Det var andra raka segern för Östersund, efter 10-1 mot just Kovland i premiären.

I matchen var det Östersund som var starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Ebbe Dahlen, ett mål av Elliot Ahlberg, ett mål av Elton Lilja, ett mål av Gustavs Licis-Licitis och ett mål av Rasmus Edström. Östersund var långt ifrån nöjt där. Bortalaget var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 1-8.

Östersund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-1. Målen i sista perioden gjordes av Elliot Ahlberg, Andreas Rakuscinec och Elvin Sundberg.

Elton Lilja och Gustavs Licis-Licitis gjorde ett mål och tre assist var för Östersund.

Nästa motstånd för Kovland är Ö-vik Hockey J20. Lagen möts onsdag 9 oktober 19.30 i Skyttishallen. Östersund tar sig an Njurunda hemma torsdag 10 oktober 19.00.