Modo vann toppmötet med Luleå

Det var två topplag som möttes i SDHL under fredagen när Luleå tog emot tredjeplacerade Modo. Modo vann matchen med 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Modos tränare Jared Cipparone tyckte till om matchen:

– Det var en stor insats idag. Vi spelade en bra allround-match mot ett bra lag. Riktigt nöjd med insatsen.

Segern var Modos femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 12.32 in i andra perioden som Modo tog ledningen genom Mira Hallin på pass av Ebba Hedqvist och Ebba Berglund.

15.20 in i tredje perioden nätade Luleås Emma Nordin på pass av Akane Shiga och Erica Rieder och kvitterade för Luleå. I straffläggningen var det Modo som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Darcie Lappan för.