Mariestad starkast – avgjorde i förlängningen mot Tranås

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Mariestad avgöra den jämna matchen hemma mot Tranås i HockeyEttan västra. Slutresultatet blev 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte 44 sekunder in i förlängningen blev Max Wennlund som gjorde det avgörande målet.

– Ja en härlig vinst. Fram till 5-6 minuter kvar i andra tycker jag att vi inte är beredda att offra någonting för att vinna. Men där någonstans vaknar vi till liv och 3:e perioden tar vi tag i det och kör. Skönt också att vinna i sudden och ta extrapoängen, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander.

Segern var Mariestads sjätte på de senaste sju matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 8.23 in i andra perioden som Tranås tog ledningen genom Casper Andersson assisterad av Gabriel Eklund och Emil Oksanen.

13.12 in i tredje perioden nätade Mariestads Alex Fält på pass av Manne Håkansson och Emil Smedberg och kvitterade för Mariestad. I förlängningen tog det 44 sekunder innan Mariestad också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Max Wennlund, på pass av Jesper Lindén och Tobias Aronsson.

Förlusten var Tranås tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Tranås nu ligger på femte plats. Mariestad är på andra plats. Så sent som den 26 september låg Mariestad på nionde plats i tabellen.

I nästa match möter Mariestad Grästorps IK borta och Tranås möter Falu IF hemma. Båda matcherna spelas söndag 27 oktober 16.00.