Malmö fick Luleå på fall

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Malmö avgöra den jämna matchen hemma mot Luleå i SHL. Slutresultatet blev 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev finländaren Lassi Thomson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Lassi Thomson blev segerskytt för Malmö. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Luleå tog ledningen efter tio minuters spel, genom Markus Nurmi assisterad av Frederic Allard och Anton Levtchi. Efter 17.17 i andra perioden slog Fredrik Händemark till, på pass av Henrik Haapala och Joona Ikonen och kvitterade för Malmö. Malmö tog ledningen med 2-1 genom Axel Sundberg efter 12.08 i tredje perioden.

Luleå kvitterade till 2-2 genom Anton Levtchi med 3.16 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 1.26 innan Malmö avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Lassi Thomson, på pass av Nikola Pasic och Robin Hanzl.

Malmö har tre segrar och två förluster och 12–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har två vinster och tre förluster och 17–17 i målskillnad. Det här var Malmös andra uddamålsseger den här säsongen.

Malmö ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Luleå ligger på sjätte plats.

Nästa motstånd för Malmö är Frölunda. Luleå tar sig an Rögle borta. Båda matcherna spelas lördag 5 oktober 18.00.

TV: De åker ur SHL – enligt tränarna