Kevin Nilsson-Ström gjorde två mål för Wings Arlanda i segern mot Nyköping

Wings Arlanda vann mötet med Nyköping hemma med 5-2 (2-2, 2-0, 1-0) på måndagen i J20 Region öst herr.

Nyköpings huvudtränare Jens Von Bothmer tyckte så här om matchen:

– Stark start där vi är påslagna från början. Efter vår 2-0-ledning börjar vi bli bekväma och sätter oss själva och medspelare i dåliga situationer och bjuder på ett antal mål. Efter det gör vi en bättre tredje-period, tyvärr utan målmässig framgång.

Segern var Wings Arlandas fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Nyköping tog ledningen efter 4.42, genom Demid Morozov assisterad av Endijs Lacis.

Laget gjorde 0-2 efter 7.15, när Endijs Lacis fick träff framspelad av Eric Appeltofft och Wille Laine.

Efter 8.01 i första perioden nätade Kevin Nilsson-Ström, på pass av Vilgot Gröndahl och reducerade åt Wings Arlanda.

Wings Arlanda kvitterade till 2-2 efter 18.46, när Phelix Lindahl slog till på pass av Kevin Ponechal.

I andra perioden var det Wings Arlanda som var starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Alexander Ahlström och Albin Bergsten. 16.28 in i tredje perioden slog Kevin Nilsson-Ström till på nytt framspelad av Filip Wennman och ökade ledningen för Wings Arlanda.

Kevin Nilsson-Ström gjorde två mål för Wings Arlanda och ett målgivande pass.

I tabellen innebär det här att Wings Arlanda nu ligger på tredje plats. Nyköping är på åttonde plats. Ett fint lyft i tabellen för Wings Arlanda som så sent som den 20 september låg på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 19 oktober. Då möter Wings Arlanda Nacka i Nacka Ishall 13.00. Nyköping tar sig an Göta Traneberg hemma 14.30.