HV 71 upp i topp efter seger mot Färjestad

HV 71 är nu serieledare i J20 Nationell södra herr efter vändning och seger, 5-3 (0-1, 2-1, 3-1), hemma mot Färjestad. HV 71 leder serien en poäng före Linköping. Linköping har dock tre matcher mindre spelade. Färjestad ligger på tredje plats i tabellen.

Färjestads tränare Niklas Fogström:

– Gör en bra första 10 minuter, sen blir det för mycket utvisningar. Bland annat en 5 20 på Malte Vass vilket gör att vi går runt på 5 backar. HV 71 för övertaget på grund av alla utvisningar och vinner kanske rättvist. I tredje gör vi ett försök och har våra chanser att göra ett kvitteringsmål på slutet.

Segern var HV 71:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Färjestad tog ledningen efter 8.25, genom Mikkel Eriksen framspelad av Joakim Engholm och Jack Berglund. Efter 9.04 i andra perioden nätade Hugo Pettersson, framspelad av Vincent Sandberg och Viktor Olofsson och kvitterade för HV 71.

Färjestads Linus Rydell gjorde 1-2 efter 11.11 på pass av Elias Eriksson.

HV 71:s Joel Abrahamsson gjorde 2-2 efter 13.59 framspelad av Vincent Sandberg.

HV 71 tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.43 genom Viktor Olofsson, och gick upp till 4-2 innan Färjestad svarade.

Till slut blev det 5-3 till HV 71.

Viktor Olofsson gjorde ett mål för HV 71 och spelade dessutom fram till tre mål och Hugo Pettersson stod för ett mål och två assists.

Ett fint lyft i tabellen för HV 71 som så sent som den 12 september låg på nionde plats.

I nästa omgång har HV 71 Örebro Hockey J20 borta i Behrn Arena, onsdag 25 september 19.00. Färjestad spelar borta mot VIK Hockey J20 lördag 21 september 15.00.