Hugo Kalinagil gjorde två mål för Bäcken i segern mot Tranås

Bäcken vann mötet med Tranås hemma med 6-2 (2-0, 2-0, 2-2) på lördagen i J20 Region syd herr.

I början av matchen var Bäcken starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hugo Kalinagil och Dennis Carlsson. Bäcken gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Lucas Jävert och Hugo Kalinagil. Tranås reducerade dock till 4-1 genom Axel Appelqvist efter 13.09 av matchen.

Bäcken gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av Isak Florin och Morris Bergman. Det rycket avgjorde matchen.

Hugo Johansson reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Tranås. Bäcken tog därmed en säker seger.

Bäckens Joel Saluäär hade tre assists och Hugo Kalinagil gjorde två mål och ett målgivande pass.

För Bäcken gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Tranås är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Bäcken är Tingsryd. Lagen möts tisdag 8 oktober 19.15 i Dackehallen.