Färjestad ångar på – krossade Linköping

Det går fortsatt bra för Färjestad i SHL. På torsdagen mötte laget Linköping i Saab Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sex matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Linköping blev 6-2 (2-0, 1-1, 3-1).

Färjestad bara ångar på i SHL. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

I början av matchen var Färjestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Alexander Ljungkrantz och Joel Nyström. Linköping reducerade dock till 1-2 genom Oscar Fantenberg tidigt i andra perioden av perioden.

Färjestad gjorde 1-3 genom August Tornberg efter 7.55. Färjestad stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 1-3 till 1-6 på bara 9.00.

Robin Kovacs reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte Linköping. Färjestad tog därmed en stabil seger.

För Linköping gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Färjestad leder serien, en poäng före tvåan Skellefteå.

På lördag 5 oktober 15.15 spelar Linköping borta mot Skellefteå, och Färjestad borta mot HV 71.

TV: Ty Rattie förklarar sin framgång i SHL