Efterlängtad seger för Anaheim Ducks – steg åt rätt håll mot Calgary

Anaheim Ducks har haft en tung period med fem förluster i rad i NHL. Men borta mot Calgary bröts den tunga sviten. Det blev 3-5 (0-1, 2-1, 1-3) i matchen i Scotiabank Saddledome.

Anaheim Ducks tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Mason McTavish på pass av Olen Zellweger och Brett Leason. Efter 2.32 i andra perioden slog Yegor Sharangovich till, på pass av Nazem Kadri och MacKenzie Weegar och kvitterade för Calgary.

Andrei Kuzmenko gjorde dessutom 2-1 efter 10.22 framspelad av Nazem Kadri och Martin Pospisil.

Anaheim Ducks Troy Terry gjorde 2-2 efter 13.27 på pass av Leo Carlsson och Olen Zellweger.

Anaheim Ducks hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.46 genom Cam Fowler, och gick upp till 2-4 innan Calgary svarade.

Slutresultatet blev 3-5 i Anaheim Ducks favör.

Anaheim Ducks Troy Terry stod för tre poäng, varav ett mål och Olen Zellweger hade tre assists.

Båda lagen har nu en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Calgary med 12–19 och Anaheim Ducks med 10–20 i målskillnad.

Det här betyder att Calgary är kvar på sjätte plats, och Anaheim Ducks stannar på sjunde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Calgary Winnipeg borta i Bell MTS Place, fredag 5 april 02.00. Anaheim Ducks spelar hemma mot Seattle lördag 6 april 04.00.