Djurgården kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Först kvitterade Wilson Björck i slutminuterna och sen avgjorde Viggo Björck i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 4-3 (0-2, 0-0, 3-1, 1-0) för Djurgården mot Skellefteå AIK J20 i J20 Nationell norra herr.

Viggo Björck slog till efter bara 54 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Segern var Djurgårdens sjätte på de senaste sju matcherna.

Matchen var länge mållös. Skellefteå AIK J20 ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Viggo Nordlund på 2.32 i slutet av perioden.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. Djurgården förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 3-3.

Det här var Djurgårdens andra uddamålsseger den här säsongen.

Djurgården ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Skellefteå AIK J20 ligger sist, på elfte plats. Noteras kan att Djurgården sedan den 7 september har avancerat fem placeringar i tabellen.

De båda lagen möts igen lördag 5 oktober 11.00, på Hovet.