Clemensnäs vann efter förlängning mot Kalix

Matchen mellan Clemensnäs och Kalix i Hockeyettan norra slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Clemensnäs avgöra till 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Kevin Kariander, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Ibland är inte hockey rättvist, vi förtjänar inte att vinna idag men tack vare John i målet som räddar oss är vi med i matchen och lyckas vinna på övertid, tyckte Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren, efter matchen.

Clemensnäs tog ledningen efter sju minuters spel, genom Liam Nilsson framspelad av Oliver Kempainen och Samuel Bergmark.

Andra perioden blev mållös. 7.23 in i tredje perioden nätade Kalix Mack Keryluk på pass av Filip Lindbäck och Linus Marcko och kvitterade för Kalix. I förlängningen tog det 3.37 innan Clemensnäs avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Kevin Kariander, på pass av Liam Nilsson och Oliver Kempainen.

Det här var Clemensnäs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalix tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Clemensnäs ligger kvar på fjärde plats och Kalix på sjunde plats i tabellen. Ett fint lyft för Clemensnäs som låg på åttonde plats så sent som den 24 september.

I nästa match möter Clemensnäs Örnsköldsvik Hockey borta och Kalix möter Piteå hemma. Båda matcherna spelas onsdag 23 oktober 19.00.