Brynäs vann toppmötet mot Timrå med 3-1

Brynäs tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Timrå i SHL på lördagen med 3-1 (1-1, 0-0, 2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Därmed har Brynäs vunnit sex matcher i rad i SHL.

Första perioden var jämn. Timrå inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Hartmann efter 11.55, men Brynäs kvitterade genom Linus Lindblom efter 15.35.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden gjorde Brynäs 2-1 efter 6.39 genom Johan Larsson framspelad av Victor Söderström. Och med bara 44 sekunder kvar satte Anton Rödin avgörande 3-1 på pass av Oskar Lindblom och Jordan Schroeder.

Brynäs imponerar med fem segrar och 19–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå har två vinster och tre förluster och 13–14 i målskillnad.

I nästa match, tisdag 29 oktober 19.00, har Brynäs Malmö borta i Malmö Arena, medan Timrå spelar hemma mot Färjestad.