MJÖRNBERG: Vände säsongen där?

För en gångs skull befann sig Karlskrona på rätt sida av det mentala spelet i en match. Vändning till seger med 3-2 borta mot Skövde har väldigt stort symbolvärde. Vände rent av säsongen där?
Samtidigt pucklade Brödernas/Väsby och Hudiksvall på varandra i en väldigt underhållande historia.

Kvällens Karlskrona-match såg ut ganska mycket som de flesta Karlskrona-matcher har sett ut i Allettan. Inte direkt dåligt, men heller inte särskilt bländande och framförallt ett saligt blandande mellan osäkert fipplande och mer kraftfulla ageranden.

Hade det rullat på som vanligt hade laget också fått åka hem från den så oerhört viktiga bottenmatchen mot Skövde med noll poäng i bagaget. Hemmalaget (som för all del också blandade och gav) hade skaffat sig en 2-0-ledning och såg initialt i tredje perioden ut att kunna kontrollera den ganska bra.

Men det blev ändå ett trendbrott. Karlskrona gjorde tre mål under matchens 12 sista minuter och vände 0-2 till 3-2. Avgörandet kom med dryga minuten kvar.

För en gångs skull var Blekinge-gänget på rätt sida om den psykologiska utvecklingen i en match. Man höjde sig av sitt första reduceringsmål och blev sen bara mer och mer distinkta i sitt agerande medan Skövde tvärtom blev osäkra och började göra billiga misstag som gav Karlskrona ännu mer luft. Det fanns en tro där som man kanske inte har sett på det sättet i många av de helt okej genomförda matcher som slutat med förlust.

Den typen av vändningar som skedde i Billingehov ikväll är sådant som kan vända hela säsonger. För Karlskrona var nere i skridskosulorna. Innan målen började droppa in var man långt ner i botten, långt ifrån slutspel (medan Skövde å sin sida i stort sett nästan hade säkrat slutspelsplatsen). Nu har man istället häng på slutspelet och ett läskande derby mot (i stort sett) avsågade KRIF framför sig.

Sprutar det inte in självförtroende som lugnar ner hårt prövade nerver i truppen efter en sådan här vändning då gör det, det aldrig.

Det är rimligt att ställa frågan, vände säsongen för Karlskrona ikväll?