Otto Stenberg sköt hattrick – Sveriges segertåg fortsätter

Juniorkronorna följde upp matchen mot Lettland med en ny seger. Efter en stark förstaperiod kopplade Sverige greppet och släppte det aldrig. Ett hattrick av Otto Stenberg gjorde att slutsiffrorna skrevs till 5-0.

Sverige följde upp sin 6-0-kross med en match mot det, på förhand, lättaste motståndet som var kvar i gruppen: Tyskland.

Tyskarna kom dock från en skrällseger då man vann med 4-3 mot Finland under onsdagen. Men mot Sverige blev det andra bullar.

Juniorkronorna kopplade greppet om matchen redan i den första perioden och släppte det aldrig. Otto Stenberg hittade det första målet efter en kavalkad av chanser. Framför sin hemmapublik i Göteborg stänkte talangen dit 1-0 i krysset, på assist av Frölundakompisen David Edstrom.

Sverige hade även fler chanser i den första perioden där framför allt Noah Östlund stack ut med flera fina passningar och ett skott i ramverket.

Men 1-0 stod sig perioden ut.

Dundrade in 2-0

I den andra växlade Tyskland upp och utmanade även Melker Thelin, som gjorde sin första JVM-match, i det svenska målet. Björklövenmålvakten stod däremot pall och höll sin nolla intakt trots stora lägen för tyskarna.

När Sverige sedan vände spelet kom ett minst sagt behövligt mål när Mattias Hävelid dundrade in 2-0 från blålinjen. Backen drog på ett slagskott i det bortre krysset och ökade på ledningen.

Period tre var bara Sverige. Man visade varför man är favoriter och körde över ett allt tröttare Tyskland. Då klev Scandinaviums favoritspelare fram och tog över showen.

Hattrick av Stenberg

Otto Stenberg satte både 3-0 och 4-0 och fullbordade med det sitt hattrick. Något som fick hela Scandinavium att skandera hans namn. Kedjekamraterna David Edstrom och Felix Unger Sörum hade två assist var i matchen.

En annan av kvällens bästa spelare var som sagt Noah Östlund. Centern fick också sätta pricken över i:et och fastställa slutresultatet till 5-0.

Med det resultatet har Sverige nu 11-0 i målskytt efter två matcher i JVM. Nästa match är under fredagen mot Kanada, i vad som ser ut att bli en ren gruppfinal.

TV: Sandin Pellikka – “Kommer inte visa respekt”