VIK Hockey J20 vann borta mot Malmö

Det blev seger för VIK Hockey J20 på bortaplan mot Malmö i kvalserie till J20 nationell herr, med 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar.

Det var andra raka segern för VIK Hockey J20, efter 2-1 mot Oskarshamn i första matchen.

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Freddie Larsson efter 2.57, men VIK Hockey J20 kvitterade genom Gustaf Kangas bara en minut senare. Efter 4.23 i andra perioden gjorde Malmö 2-1 genom Noah Schalin.

Efter 8.22 av perioden kunde Elias Hallin gjorde 2-2 för VIK Hockey J20. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen och matchen fick därför avgöras på straffar.

Lagen möts igen i ABB Arena Nord lördag 30 mars 17.00.