Efterlängtad seger för Kovland – steg åt rätt håll mot Brunflo J20

Kovland har haft en tung period med sex förluster i rad i J20 Region norr forts herr. Men hemma mot Brunflo J20 bröts den sviten. Det blev 8-3 (1-1, 5-2, 2-0) i matchen i FD Maskin Arena.

– Otroligt skön med en seger! Första 10 minuterna är det bästa vi spelat på hela säsongen, efter det blir vi våra egna största motståndare och börjar gå ifrån det enkla spelet som gör oss framgångsrika. Vi ser fram emot två nya matcher till helgen, kommenterade Kovlands tränare Villiam Callmyr.

Första perioden var jämn. Brunflo J20 inledde bäst och tog ledningen genom Theo Jonasson Ståhl efter 16.56, men Kovland kvitterade genom Lukas Kax bara en minut senare. I andra perioden var det Kovland som var starkast. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Kovland fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Jánis Jurjáns och Frantz Karlsson.

Jánis Jurjáns gjorde ett mål för Kovland och två målgivande passningar, Edgars Mucenieks stod för två mål och ett assist och Lukas Kax gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Kovland ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Brunflo J20 ligger på sjunde plats.

Lördag 27 januari möter Kovland Kiruna hemma 15.00 och Brunflo J20 möter Clemensnäs borta 16.00.