Skellefteå vann mot Timrå efter sent avgörande

Skellefteå tog till slut hem segern mot Timrå i matchen hemma i Skellefteå Kraft Arena på söndagen. Segermålet för Skellefteå stod Valter Lindberg för med bara 53 sekunder kvar av matchen. Matchen i J18 Region norr herr slutade 5-4 (0-1, 1-1, 4-2).

Timrås tränare Martin Nilsson om matchen:

– En väldigt tråkig förlust, idag förtjänade vi minst en poäng och tävla om en till men tyvärr så drar Skellefteå det längsta strået.

Skellefteås fina hemmaform håller i sig. Segern var sjätte raka i Skellefteå Kraft Arena.

Timrå tog ledningen efter 14.13, genom Alfred Lindholm framspelad av Alex Kristiansson och Edwin Annerstedt. Efter 7.03 i andra perioden gjorde Timrå 0-2 genom Filip Sjölund.

Skellefteå reducerade dock till 1-2 genom Josef Nyström efter 10.28 av perioden. Skellefteå förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 5-4.

Skellefteå har fyra segrar och en förlust och 22–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå har tre vinster och två förluster och 21–16 i målskillnad. Det här var Skellefteås andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås andra uddamålsförlust.

Skellefteå stannar därmed på andra plats, och Timrå på sjätte plats, i tabellen.

Skellefteå tar sig an Piteå i nästa match borta onsdag 25 oktober 19.30. Timrå möter Östersund borta söndag 29 oktober 11.45.