Brynäs vinnare mot Modo Hockey J18 – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Brynäs avgöra den jämna matchen hemma mot Modo Hockey J18 i J18 Nationell norra herr. Slutresultatet blev 4-3 (2-2, 1-1, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Oscar Berggren som gjorde det avgörande målet.

– Stark vinst då vi är ganska kort om folk. Ett steg i rätt riktning, kommenterade Brynäs assisterande tränare Filip Myrman.

Därmed har Brynäs vunnit sex matcher i rad i J18 Nationell norra herr.

Modo Hockey J18 tog ledningen efter 14.50, genom Harry Styf på pass av Kalle Byström och Ola Hyldmo.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 15.26, när Aron Dahlqvist slog till assisterad av Oscar Berggren.

Laget tog också ledningen efter 17.23, genom Theo Östberg framspelad av Sigge Holmgren och Leo Sundqvist.

Modo Hockey J18 kvitterade till 2-2 efter 17.31, när Viggo Lundström hittade rätt framspelad av Gustav Öberg Andersson och Gustav Dahlin.

Efter 16.43 i andra perioden gjorde Brynäs 3-2 genom Axel Hillström.

Modo Hockey J18 kvitterade till 3-3 genom Rasmus Lindström Calland med 2.11 kvar att spela av perioden. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.08 innan Brynäs avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Oscar Berggren, framspelad av Elias Kedling.

Förlusten var Modo Hockey J18:s fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Brynäs är i fortsatt serieledning, med 17 poäng efter sex matcher, och Modo Hockey J18 på åttonde plats med sju poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 28 januari. Då möter Brynäs Björklöven i Monitor ERP Arena 12.00. Modo Hockey J18 tar sig an Timrå borta 16.15.