Tredje raka förlusten för Team 16 – föll mot Tjeckien

Det svenska U16-landslaget fortsätter att ha det jobbigt i trenationsturneringen i Finland. Under fredagen inkasserade landslaget sin tredje raka förlust via en 3–5-förlust mot Tjeckien.

Det svenska U16-landslaget jagar alltjämt sin första seger i fyrnationsturneringen i finska Järvenpää.

Efter 0–3 mot Tjeckien i tisdags och 3–5-nederlaget mot Finland i går inkasserade Team 16 sin tredje raka förlust under fredagen. Detta efter att man förlorat returmatchen mot Tjeckien med 3–5.

Tog ledningen

Sverige tog ledningen i matchen via Adam Nömme i den första perioden, men innan öppningsakten var över hade Tjeckien vänt till ett 2–1-överläge. Jonathan Sandberg kvitterade förvisso matchen tidigt i mittperioden, men därefter var det Tjeckien för hela slanten. Tjeckerna kunde dra ifrån till en 5–2-ledning i mittperioden innan Marcus Nordmark tröstmålade i den tredje perioden.

Frode Wadströmer vaktade den svenska kassen och räddade 21 av 26 skott i matchen.

U16-landslaget, som coachas av Nils Ekman, får chans att lämna Finland med åtminstone en seger i bagaget, då man ställs mot värdnationen på söndag.

TV: Det bästa från Linus Ullmark 2023/24