Andra raka förlusten för Juniorkronorna

Efter en 7-2-förlust i går mot USA:s blåa lag följde Juniorkronorna upp det med ytterligare en förlust med 2-1 mot USA:s vita lag. Ensam målskytt för Sverige var Victor Eklund.

Sverige fick en tuff start på World Junior Summer Showcase i Plymouth under söndagen när man förlorade med hela 7-2 mot USA:s blåa lag. I natt mötte man ett nytt amerikanskt lag, och åkte återigen på stryk.

Dock blev det betydligt jämnare.

I den första perioden satte Teddy Stiga och Quentin Musty ett varsitt mål för att ge USA en 2-0-ledning. Juniorkronorna jobbade sig dock in i matchen och fick också resultat i den andra perioden.

Victor Eklund, assisterad av Felix Nilsson och Axel Hurtig, reducerade till 2-1. Något mer mål kom det dock inte i matchen utan det blev ännu en förlust för Sverige.

Precis som förra matchen var det Olof Glifford som vaktade målet. HV71-talangen räddade 29 av 31 skott som kom hans väg.

TV: Det bästa av Filip Forsberg säsongen 23/24