Vimmerby vann i kvalserien till Hockeyallsvenskan mot Hudiksvall

Vimmerby vann på bortaplan mot Hudiksvall i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 4-1 (2-1, 0-0, 2-0). Det var första segern för Vimmerby, efter 1-7 mot Piteå i premiären.

Vimmerby startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Martin Pärna och Anton Carlsson innan Hudiksvall svarade och gjorde 2-1 genom Christoffer Jansson.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. I tredje perioden var Vimmerby starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Eddie Levin och Jakob Karlsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 30 sekunder kvar att spela.

Anton Carlsson och Eddie Levin gjorde ett mål och två assist var för Vimmerby.

Nästa motstånd för Hudiksvall är Halmstad. Vimmerby tar sig an Kristianstad hemma. Båda matcherna spelas torsdag 4 april 19.00.

TV: Anton Lindholm och Leksand tvingar fram match sju