Vimmerby bröt Karlskrona segersvit

Efter åtta segrar i rad i hockeyettan södra för Karlskrona så tog vinstsviten slut hemma mot Vimmerby. Matchen på söndagen i NKT Arena slutade 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) efter förlängning.

Hugo Ollila blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.17 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Vimmerby inledde bäst och tog ledningen genom Eddie Levin efter 13.35, men Karlskrona kvitterade genom Alexander Bergström efter 17.57.

Andra perioden blev mållös. Efter 4.13 i tredje perioden gjorde Vimmerby 1-2 genom Adam Petersson.

Efter 13.07 av matchen kunde Philip Norberg Aspnäs kvittera till 2-2 för Karlskrona. I förlängningen tog det 4.17 innan Vimmerby avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Hugo Ollila, på pass av Gustav Karlsson och William Alftberg.

Det här var Karlskronas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vimmerbys andra uddamålsseger.

Det här betyder att Karlskrona är kvar i serieledning, och Vimmerby stannar på fjärde plats, i tabellen.

Karlskrona möter Halmstad i nästa match borta onsdag 22 november 19.00. Vimmerby möter samma dag Mörrum hemma.