Vimmerby besegrade Tranås med 3-1

Vimmerby vann första matchen mot Tranås borta med 3-1 (0-0, 1-0, 2-1) på torsdagen i allettan södra.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 6.33 in i andra perioden som Vimmerby tog ledningen genom Adam Petersson assisterad av Filiph Åström och Oskar Lindgren.

13.17 in i tredje perioden nätade Tranås Markus Ruuskanen och kvitterade för Tranås.

15.31 in i perioden slog Christoffer Törngren till på pass av Elias Lindgren och Adam Petersson och gav laget ledningen för Vimmerby.

Laget punkterade matchen med ett 1-3-mål med elva sekunder kvar att spela genom Anton Carlsson. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

När lagen möttes senast, för två år sedan, slutade det med seger för Vimmerby med 5-2.

Nästa motstånd för Tranås är Kristianstad. Vimmerby tar sig an Skövde hemma. Båda matcherna spelas lördag 30 december 16.00.