Tyringe vände och vann – tack vare Ericsson och Jansson Blomquist

Tyringe låg under inför sista perioden i bortamatchen i Vårettan södra herr mot Forshaga. Men laget vände underläget och vann, tack vare mål av Robin Ericsson och Ludvig Jansson Blomquist, med 3-2 (1-0, 0-2, 2-0) i söndagens match i Ängevi Ishall.

– Vi gör återigen en dålig insats. Jag är riktigt besviken på det sätt vi uppträder just nu. Jag vill se en uppryckning på onsdag när det är match igen, tyckte Forshagas tränare Thomas Engman, efter matchen.

Tyringe tog ledningen efter 13.41, genom Johan Höglund på pass av Henrik Hallberg och Oscar Skiöld. Efter 6.14 i andra perioden nätade Victor Stark, framspelad av Filip Norbäck och kvitterade för Forshaga.

Hugo Ek Koskela gjorde dessutom 2-1 efter 7.16 på pass av Erasts Nazarenko och Oliver Åkelid.

5.26 in i tredje perioden slog Robin Ericsson till framspelad av Algot Blomdahl-Arnoldsson och Matias Laaksonen och kvitterade för Tyringe.

Efter 8.17 nätade Ludvig Jansson Blomquist på pass av Simon Sundqvist och avgjorde matchen.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Tyringe är på sjätte plats.

I nästa match, onsdag 10 januari 19.00, har Forshaga Mörrum borta i Jössarinken, medan Tyringe spelar hemma mot Mjölby.