Straffar avgjorde när Bodens HF vann mot Vallentuna

Vallentuna tog emot Bodens HF hemma i en riktigt jämn match i allettan norra. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Bodens HF avgöra till 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Felix Dahlroth för.

Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist tyckte så här om matchen:

– En jämn match, vi är spelförande i två perioder och ska stänga matchen då. Vallentuna kommer ut piggare i tredje och gör 1-1 och övertid straffar får bli avgörande där vi drar det längsta strået. Viktiga 2 poäng.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 13.33 in i andra perioden som Bodens HF tog ledningen genom Isak Pantzare på pass av Christian Nyman och Joel Wahlgren.

9.24 in i tredje perioden nätade Vallentunas Gustav Eriksson på pass av Filip Sundell och Ernst Axel Boberg och kvitterade för Vallentuna.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Bodens HF:s andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Bodens HF är på femte plats. Så sent som den 9 januari låg Vallentuna på tionde plats i tabellen.

I nästa omgång har Vallentuna Hanviken hemma i Vallentuna Ishall, lördag 3 februari 16.00. Bodens HF spelar borta mot Brödernas/Väsby söndag 28 januari 16.00.