Seger för Mörrum – steg åt rätt håll mot Tyringe

Det har varit en tung period för Mörrum i hockeyettan södra med åtta förluster i rad. Men hemma mot Tyringe bröts den tunga sviten. Det blev 6-2 (0-1, 2-1, 4-0) i matchen i Jössarinken.

Tyringe började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.38 slog Milan Davídek till framspelad av Max Kroon och Hugo Nilsson. Efter 1.31 i andra perioden nätade Tobias Brahm, framspelad av Hugo Frylén och Mathias Kemppi och kvitterade för Mörrum.

Tyringes Liam Blomquist gjorde 1-2 efter 3.51 på pass av Heikki Harju och Elias Dervall-Svensson.

Mörrums Marcus Paulsson gjorde 2-2 efter 8.50 framspelad av Khalid Ibrahim och Adam Bäckstrand.

Mörrum spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 6-2 genom mål av Khalid Ibrahim, Edvin Hansson, Hugo Lindman Gustafsson och Mathias Kemppi och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.4 kvar att spela.

Mörrums Adam Bäckstrand hade fyra assists och Marcus Paulsson gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Mörrum med 12–20 och Tyringe med 13–22 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Mörrum på nionde plats och Tyringe sist, på tionde plats.

Mörrum möter Vimmerby i nästa match borta onsdag 22 november 19.00. Tyringe möter samma dag Troja/Ljungby hemma.