Seger för Kiruna – steg åt rätt håll mot Hudiksvall

Kiruna har varit i en svacka med fyra förluster i rad i allettan norra. Men borta mot Hudiksvall bröts den sviten. Det blev 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1) efter straffar i matchen i Holmen Center.

Hudiksvall tog ledningen efter tio minuters spel, genom Marcus Limpar Lantz framspelad av Jesper Wiberg och Karl Umegård.

Andra perioden blev mållös. 3.38 in i tredje perioden nätade Kirunas Marcus Runnkvist framspelad av Felix Fjällkeborn och Hampus Hagström och kvitterade för Kiruna.

Efter 16.48 nätade Teemu Siironen på pass av Mattias Mustonen och gav Kiruna ledningen.

17.23 in i perioden slog Alexander Bjurström till framspelad av Lucas Thorstensson och Christoffer Jansson och kvitterade för Hudiksvall.

I straffläggningen var det Kiruna som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Mattias Mustonen för.

Det här var Hudiksvalls andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kirunas andra uddamålsseger.

Hudiksvall ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Kiruna är på tionde och sista plats.

I nästa omgång har Hudiksvall Hanviken borta i Tyresö Ishall, onsdag 24 januari 19.00. Kiruna spelar borta mot Vallentuna fredag 26 januari 19.00.