Ryck i sista perioden avgjorde för Brödernas/Väsby hemma mot Vallentuna

En jämn match mellan hemmalaget Brödernas/Väsby och gästande Vallentuna avgjordes först i tredje perioden. Då drog Brödernas/Väsby ifrån och vann matchen i allettan norra med 3-1 (1-1, 0-0, 2-0).

Brödernas/Väsby tog därmed andra raka segern, efter 5-0 mot just Vallentuna i premiären.

Första perioden var jämn. Vallentuna inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Andersson efter 7.59, men Brödernas/Väsby kvitterade genom Henrik Rommel efter 15.43.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden gjorde Brödernas/Väsby 2-1 efter 4.17 genom Anton Brandhammar. Och med bara 46 sekunder kvar satte Erik Aterius 3-1.

I nästa match, onsdag 10 januari 19.00, har Brödernas/Väsby Hanviken hemma i Renew Arena, medan Vallentuna spelar borta mot Nyköping.