Kristianstad vinnare mot Piteå i kvalserien till Hockeyallsvenskan

Kristianstad vann hemma mot Piteå i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 4-2 (1-0, 2-1, 1-1).

Segern var Kristianstads femte på de senaste sex matcherna.

Kristianstad tog ledningen efter 9.27, genom Joel Svensson på pass av Oskar Hassel. Kristianstad gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Georg Weigelt och Dennis Svensson.

Efter 13.27 av perioden kunde Oscar Nilsson göra 3-1 för Piteå. Piteå reducerade dock på nytt till 3-2 genom Petter Mäkitalo efter 14.46 av matchen.

Kristianstad kunde dock avgöra till 4-2 med 2.9 kvar av matchen genom Simon Andersson.

Kristianstads Joel Svensson stod för ett mål och två assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kristianstad i serieledning och Piteå sist, på sjätte plats.

På tisdag 16 april 19.00 spelar Kristianstad hemma mot Vimmerby, och Piteå hemma mot Brödernas/Väsby.