Kiruna avgjorde i straffläggningen hemma mot Kalix

Det blev en riktigt tajt match när Kiruna tog emot Kalix i hockeyettan norra. Matchen avgjordes först efter straffar, där Kiruna var starkast, och slutresultatet blev därmed 5-4 (1-0, 1-1, 2-3, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Jacob Hansson Geidon för.

Det var första segern för Kiruna, efter 1-4 mot Bodens HF i premiären.

Kiruna tog ledningen efter 7.49, genom Marcus Runnkvist framspelad av Eddie Ahlmark och Philip Kemi. Kiruna utökade ledningen genom Felix Fjällkeborn efter 2.03 i andra perioden.

Efter 10.24 av perioden kunde William Halldén göra 2-1 för Kalix. Kiruna gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 4-1-ledning, innan Kalix svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod John Hansson för framspelad av Mack Keryluck och Filip Lindbäck efter 19.11.

I slutminuterna var det dock Kiruna som tog greppet.