Karlskrona utklassade Halmstad på hemmaplan

Karlskrona dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Halmstad i hockeyettan södra med hela 7-1 (3-1, 1-0, 3-0).

Halmstads tränare Jens Berggrad tyckte så här om matchen:

– En riktigt dålig insats av oss idag, för få spelare kommer upp i en acceptabel nivå. Vi förlorar för mycket närkamper, och tar väldigt många felbeslut. Vi jobbar inte klart situationerna och blir för utspridda i vårt försvarsspel. Vi rannsakar oss själva och tar nya tag till matchen på söndag.

Karlskrona stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 2.59 i mitten av perioden.

Med 1.3 kvar att spela av perioden kunde Viktor Bernhardtz göra 3-1 för Halmstad. Efter 1.47 i andra perioden slog Mikael Roslund till på nytt, framspelad av Filip Cruseman och gjorde 4-1. Karlskrona fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Alexander Bergström, Filip Cruseman och John Henrion.

För tabellens utseende betyder det här att Karlskrona ligger på första plats medan Halmstad har andraplatsen.

I nästa omgång har Karlskrona Troja/Ljungby borta i Ljungby Arena, lördag 14 oktober 16.00. Halmstad spelar hemma mot Vimmerby söndag 15 oktober 16.00.