Hudiksvall upp i topp efter seger mot Strömsbro

Hudiksvall är nu serieledare i hockeyettan norra efter seger, 0-5 (0-1, 0-3, 0-1), borta mot Strömsbro. Hudiksvall leder serien en poäng före Bodens HF. Bodens HF har dock två matcher mindre spelade. Strömsbro ligger på tredje plats i tabellen.

– Riktigt dålig insats av oss mot ett bra Hudik. Dom är mer sugna än oss hela matchen vilket jag tycker är konstigt. Vi sätter inte passningarna på bladen utan chansar för mycket, det har man inte råd med en sådan här match tyvärr, kommenterade Strömsbros sportchef Johan Wennberg.

Segern var Hudiksvalls femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Hudiksvall starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Karl Umegård och Christoffer Jansson. Hudiksvall gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Adam Byström Johansson och Philip Eriksen. Till slut kom också 0-5 genom Samuel Eriksson som ökade Hudiksvalls ledning framspelad av Karl Umegård och Filip Lander efter 15.22 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 0-5.

Hudiksvalls Alexander Bjurström hade tre assists.

I nästa omgång har Strömsbro Bodens HF hemma i Testebo Arena, lördag 25 november 16.00. Hudiksvall spelar hemma mot Sundsvall onsdag 15 november 19.00.