Hudiksvall segrade mot Brödernas/Väsby

Hudiksvall vann med 6-3 (2-1, 1-1, 3-1) på bortaplan mot Brödernas/Väsby i första matchen i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Hudiksvall startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Karl Umegård och Axel Levander innan Brödernas/Väsby svarade och gjorde 2-1 genom Henrik Rommel. Efter 4.15 i andra perioden gjorde Hudiksvall 1-3, återigen genom Karl Umegård.

Brödernas/Väsby reducerade dock till 2-3 genom Anton Brandhammar efter 7.22 av perioden. Hudiksvall tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.12 genom Carl Westberg, och gick upp till 2-5 innan Brödernas/Väsby svarade.

3-6 blev det till slut för Hudiksvall.

När lagen senast möttes blev det seger för Hudiksvall med 3-1.

Måndag 1 april möter Brödernas/Väsby Halmstad borta 16.00 och Hudiksvall möter Vimmerby hemma 15.00.