Hanviken vann – efter Oskar Ståhls hattrick

Oskar Ståhl stod för tre mål när Hanviken vann mot Hudiksvall på hemmaplan i allettan norra. Till slut blev det 5-1 (0-0, 2-0, 3-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Alexander Andersson och Ludvig Stridh, enda målskytt för Hudiksvall blev Filip Sjöberg.

Första perioden blev mållös. Hanviken startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Alexander Andersson och Oskar Ståhl. 7.18 in i tredje perioden slog Ludvig Stridh till på pass av Erik Palm och Filip Karlsson-Tägtström och ökade ledningen för Hanviken.

9.58 in i perioden nätade Hudiksvalls Filip Sjöberg framspelad av Karl Umegård och Marcus Limpar Lantz och reducerade för Hudiksvall. Mer än så blev det dock inte för Hudiksvall.

Efter 15.16 nätade Oskar Ståhl ännu en gång på pass av Erik Palm och ökade ledningen för Hanviken.

Efter 17.19 gjorde Oskar Ståhl mål återigen framspelad av Alexander Karlsson och ökade ledningen för Hanviken. 5-1-målet blev matchens sista.

Hanvikens Oskar Ståhl stod för tre mål och ett assist och Erik Palm hade tre assists.

Hanviken har tre segrar och två förluster och 14–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hudiksvall har två vinster och tre förluster och 16–17 i målskillnad.

För Hanviken gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Hudiksvall är på tredje plats. Ett fint lyft för Hanviken som låg på nionde plats så sent som den 6 januari.

I nästa omgång har Hanviken Lindlöven borta i Lindehov, fredag 26 januari 19.00. Hudiksvall spelar borta mot Nyköping söndag 28 januari 16.00.