Hanviken upp i topp efter seger mot Visby/Roma

Hanviken är nu serieledare i hockeyettan östra efter seger, 2-5 (1-4, 0-1, 1-0), borta mot Visby/Roma. Hanviken leder serien en poäng före Väsby. Väsby har dock en match mindre spelad. Visby/Roma ligger på fjärde plats i tabellen.

– Det är svårt att vinna matcher när man släpper in fyra mål i första perioden. Hanviken är ett bra lag och vinner rättvist, tyckte Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström, efter matchen.

Segern var Hanvikens åttonde på de senaste nio matcherna, och femte bortasegern i rad.

I första perioden var det Hanviken som var starkast. Laget vann perioden med 1-4.

Efter 17.54 i andra perioden slog Alexander Karlsson till, på pass av Oskar Ståhl och Filip Karlsson Tägtström och gjorde 1-5. 16.54 in i tredje perioden nätade Visby/Romas Nils Bolin framspelad av Sebastian Harila och reducerade för Visby/Roma. Men mer än så orkade Visby/Roma inte med.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 november. Då möter Visby/Roma Eskilstuna Linden i Smehallen 15.00. Hanviken tar sig an Vallentuna hemma 16.00.