Halmstad kvalklart efter seger mot Vimmerby

Efter en bra säsong i allettan södra är Halmstad nu klart för kval. Det efter seger, 2-1 (2-0, 0-0, 0-1), på bortaplan mot Vimmerby.

– Två bra lag som vill spela med fart. En tajt och jämn match, där vi följer vår gameplan på ett bra sätt. Alla stämplar in och gör jobbet och vårt spel utan puck är riktigt bra idag igen, tyckte Halmstads tränare Jens Berggrad, efter matchen.

I och med detta har Halmstad hela sex raka segrar i allettan södra, och har sju raka segrar på bortaplan.

I början av matchen var Halmstad starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Hugo Johansson och William Berg.

Andra perioden blev mållös. 11.00 in i tredje perioden slog Oskar Humble till framspelad av Isac Andersson och Martin Pärna och reducerade för Vimmerby. Men mer än så orkade Vimmerby inte med.

Vimmerby har två vinster och tre förluster och 11–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Vimmerbys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Halmstads femte uddamålsseger.

Det här betyder att Vimmerby ligger på andra plats i tabellen, och Halmstad är på tredje plats.

På fredag 16 februari 19.00 spelar Vimmerby borta mot Dalen, och Halmstad hemma mot Visby/Roma.