Första segern för säsongen för Eskilstuna Linden

Eskilstuna Linden har haft det tufft i Vårettan södra herr den här säsongen, men borta mot Borås kom första segern, efter åtta spelade matcher. Eskilstuna Linden vann med 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 1-0) efter förlängning.

Adam Helldén blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 1.37 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. Borås gjorde 1-0 genom Niko Ahoniemi efter 9.35 i andra perioden.

Eskilstuna Linden kvitterade till 1-1 genom Alfred Aalto med 2.10 kvar att spela av perioden.

Borås tog ledningen på nytt genom Philip Svensson efter 20.43. 1.29 in i tredje perioden nätade Eskilstuna Lindens Sebastian Kjellen framspelad av Hampus Sjölund och Alfred Aalto och kvitterade för Eskilstuna Linden.

3.03 in i perioden slog Philip Svensson till ännu en gång på pass av David Rosander och Emil Rangedal och gav laget ledningen för Borås.

Eskilstuna Linden kvitterade till 3-3 med 59 sekunder kvar att spela genom Alex Korpela assisterad av Alexander Larsson och Hampus Sjölund.

I förlängningen tog det 1.37 innan Eskilstuna Linden också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Adam Helldén, framspelad av Johan Cederberg.

Det här var Borås andra uddamålsförlust den här säsongen.

För Borås gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Eskilstuna Linden är på tionde och sista plats.

I nästa match möter Borås Huddinge borta och Eskilstuna Linden möter Tyringe hemma. Båda matcherna spelas onsdag 24 januari 19.00.