Femte raka för Halmstad efter seger mot KRIF

Formen är bra just nu för Halmstad. På fredagen kom femte raka segern i hockeyettan södra, 4-2 (1-1, 2-0, 1-1), hemma mot KRIF. Det innebär att KRIF åkte på fjärde raka förlusten.

Halmstads tränare Jens Berggrad:

– Så skönt att vinna inför en storpublik på 3700 åskådare. Vi börjar lite trevande, dåligt passningsspel, men sedan växer in i matchen och vinner rättvist. Tajt match igen där vi plockar fram lagmoral och alla bidrar till det hårda jobbet.

Första perioden var jämn. KRIF inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Collin efter 4.03, men Halmstad kvitterade genom William Berg efter 17.23. I andra perioden var Halmstad starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två mål av Robin Dahse i slutet av perioden. Efter 11.28 av matchen kunde Rasmus Olofsson göra 3-2 för KRIF.

Halmstad kunde dock avgöra till 4-2 med 1.39 kvar av matchen genom Ludvig Wulff.

För KRIF gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Halmstad leder serien.

I nästa match möter Halmstad Troja/Ljungby hemma och KRIF möter Mörrum borta. Båda matcherna spelas fredag 3 november 19.00.