Eskilstuna Linden avgjorde i förlängningen mot Visby/Roma

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Eskilstuna Linden avgöra den jämna matchen hemma mot Visby/Roma i hockeyettan östra. Slutresultatet blev 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Alfred Aalto som stod för det avgörande målet.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström om matchen:

– Vi gör en bra första period, blir hårt straffade de gör två mål på 3 chanser. Vi krigar oss tillbaka på ett bra sätt. Andra perioden tappar vi spelet lite drar på oss 3 boxplay och blir straffade. Sen har vi våra chanser i 3:e och kvitterar och är ytterst nära att avgöra.

Det här innebär att Eskilstuna Linden nu har fyra segrar i följd i hockeyettan östra.

Eskilstuna Linden tog ledningen efter 10.14, genom Adam Helldén på pass av Alex Korpela och Alfred Aalto.

Laget gjorde 2-0 efter 12.57, när Alfred Aalto fick träff assisterad av Niklas Hjalmarsson och William Westlund.

Efter 17.20 i första perioden nätade Lucas Jidenius, framspelad av Robin Liljekvist och Tim Bothén och reducerade åt Visby/Roma.

Visby/Roma kvitterade till 2-2 efter 19.48, när Lucas Ramberg hittade rätt framspelad av Adam Lidström och Emil Grimlund.

Efter 17.50 i andra perioden nätade Johan Cederberg, på pass av Thom Flodqvist och Daniel Gunnarsson och gav Eskilstuna Linden ledningen. 10.42 in i tredje perioden slog Anton Johansson till framspelad av Wille Bärehag och kvitterade för Visby/Roma. I förlängningen tog det 1.20 innan Eskilstuna Linden avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Alfred Aalto, på pass av Alex Korpela.

Eskilstuna Linden har fyra segrar och en förlust och 19–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Visby/Roma har två vinster och tre förluster och 12–15 i målskillnad. Det här var Eskilstuna Lindens tredje uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Eskilstuna Linden på sjunde plats och Visby/Roma på femte plats.

Nästa motstånd för Eskilstuna Linden är Brödernas/Väsby. Lagen möts onsdag 8 november 19.00 i Smehallen. Visby/Roma tar sig an Huddinge hemma fredag 10 november 19.00.