Efterlängtad seger för Mjölby – steg åt rätt håll mot Surahammar

Mjölby har haft en tuff period med sju raka förluster i hockeyettan västra. Men hemma mot Surahammar bröts den sviten. Det blev 5-4 (2-3, 0-1, 3-0) i matchen i ProTrain Arena.

Tom Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål med bara 38 sekunder kvar av matchen.

I första perioden var det Surahammar som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 2.27 i andra perioden nätade Samuel Ander, framspelad av Sebastian Thors och Marcus Wahlgren och gjorde 2-4. Mjölby gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-4 till ledning med 5-4. Erikssons 5-4-mål kom med 38 sekunder kvar av matchen.

Mjölby har en seger och fyra förluster och 14–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Surahammar har fem förluster och 18–27 i målskillnad. Det här var Mjölbys andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Surahammars andra uddamålsförlust.

För Mjölby gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Surahammar är på nionde plats.

I nästa match, onsdag 22 november 19.00, har Mjölby Borlänge borta i Borlänge Ishall, medan Surahammar spelar hemma mot Falu IF.