Efter förlustsviten: Seger igen för Vännäs – 3-2 mot Hudiksvall

Inför matchen hade laget fem förluster i rad i hockeyettan norra. Hemma mot Hudiksvall bröts den tuffa sviten för Vännäs. Det blev 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) efter förlängning i matchen på lördagen.

– Inte vackert idag. Men vi krigar till oss två poäng. Bra målvakt i Dennis Westergård, kommenterade Vännäs huvudtränare Peter Wallmark.

Segermålet för Vännäs stod Anton Hammargård för 2.45 in i förlängningen.

I början av matchen var Hudiksvall starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Adam Byström Johansson och Samuel Eriksson. Efter 15.29 i andra perioden slog Charles Backman till, på pass av Felix Hälldahl och Filip Bergsdorf och reducerade åt Vännäs. 14.04 in i tredje perioden slog Filip Lindén till framspelad av Charles Backman och Felix Hälldahl och kvitterade för Vännäs. I förlängningen tog det 2.45 innan Vännäs också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Anton Hammargård.

Vännäs har en seger och fyra förluster och 12–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hudiksvall har tre vinster och två förluster och 16–10 i målskillnad. Det här var Vännäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hudiksvalls fjärde uddamålsförlust.

Vännäs nya tabellposition är åttonde plats, medan Hudiksvall är på andra plats.

I nästa match möter Vännäs Strömsbro hemma och Hudiksvall möter Clemensnäs borta. Båda matcherna spelas söndag 5 november 16.00.